Madonna – Kako je postala kraljica popa?

Madonna je oduvek gurala granice svoje karijere i privatnog života, ali ti neustrašivi potezi su joj se isplatili. Madonna je najuspešnija ženska izvođačica u istoriji muzike. Pitate se kako je ona uspela postići taj izvanredan uspeh?

Madona na početku svoje pevačke karijere

Njena je priča jedna o boli i izdržljivosti, ali dopašće vam se. Njeno scensko ime po kome je poznata je Madonna, je zapravo i njeno pravo ime – Madonna Louise Ciccone. Rođena je 1958. godine.

Iako je kao mlada bila problematična, to joj je pomoglo podstaći želju za postignućem. Bila je spremna mnogo ulagati u svoju plesnu karijeru u srednoj školi. To je bio tip bega za Madonnu, koja je, nakon što se njen otac ponovo oženio, postala najstarija od osmoro dece u familiji. Bila je dužna pomagati svojim sestrama i obavljati puno kućnih poslova.

Madonna tokom svojih dana kao plesačice

Nakon što je nakratko pohađala univerzitet u Michiganu na plesnoj stipendiji, Madonna je odustala od škole i preselila se u New York City da nastavi karijeru profesionalnog plesača.

“ New York nije bio sve što sam mislila da će biti, “ rekla je Madonna za Harper’s Bazaar; ” Nije me dočekao raširenih ruku.” .

Madona se izdržala radeći kao konobarica i pozirajući gola za umetničke tečajeve, dok je radila na svojoj plesnoj karijeri. Uporno je pokušavala ostvariti se u svetu plesa. Međutim, njen glas je ono što je privuklo pažnju ljudi.

Nikad nisam želela postati pevačica.” Ipak Madonna zajedno sa Steveom Brajem snimila par nekih melodija. Tada je nastala njena prva pesma kojom se i proslavila “Everybody”.

1982. Godine, Madonna je objavila svoj prvi album pod imenom “Madonna”. Prikupila  je veliku pažnju odbijajući da se pridržava kulturnih standarda. Iskoristila je priliku da joj muzička pozornica pruži umjetničke granice, koje je pomerala svojim izazovnim performansima i izazovala različite  percepcije tadašnjih gledatelja. Postala je najprodavanija umetnica za snimanje svih vremena, a ušla je u Rock And Roll Hall of Fame.

Rock and Roll Hall of Fame – Mart 2008
Getty Images