Muzikom kroz život

„Ja mislim da je muzuka, sama po sebi, isceljujuća. Ona je eksplozivna ekspresija čovečanstva. Ona je nešto čime smo svi dotaknuti. Bez obzira na kulturu iz koje potičemo, svi vole muziku.“ – rečenica je jednog jedinog Billy Joel-a.


Mnogo je lepih stvari od strane bezbroj velikana rečeno o muzici, mnoge će tek biti izrečeni i zauvek zapisani u istoriji ali koliko god se o njoj pričalo i pisalo nikada neće biti dovoljno. Makar napisali najveću knjigu na svetu nećemo moći da opišemo njen značaj i to koliko je utkana u svaki deo naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti! Billy Joel je čovek i muzika u isto vreme, živi svoju muziku i njegova muzika živi njega, mnogo je toga i mnogo će tek učiniti u muzičkom svetu a rečenica gore jeste nekako najprigodnija za započinjanje ovog našeg, nadam se, dugog druženja.

Note – slova ljubavi

Muzika: ljubav ili opsesija?

Ne znam kada je tačno počela moja očaranost muzikom ali tačno se sećam dana kada sam shvatila da se u životu želim baviti muzikom! Sunčan dan, sedela sam sama na omiljenom mi mestu na Kalemegdanu nakon završetka poslednjeg ispita na fakultetu, plan je bio da postanem stomatolog ali znala sam da se to neće dogoditi. Da se razumemo stomatologija je moja velika ljubav ali ne koliko muzika! I tako, sedeći na zidiću spontano sam uzela telefon u ruke tražila rent a car u Beogradu, iznajmila Fiat 500L i krenula u vožnju bez plana, to je avantura koju ću vam jednog dana, nadam se ispričati. Nakon te vožnje je sve je bilo drugačije i jasnije!

Trenutno sedim na svom poslu iz snova i pišem ovaj blog, ispred mene je mikrofon, sinopsis i play lista koju sam sama smislila a najbolje opisuju lepršavo letnje vreme koje posmatram kroz prozor svoje kancelarije. Da, pogodili ste – radio voditeljka sam! Verujem da bih sav svoj novac stavila u sportsku kladionicu da niste očekivali ovakav obrt priče! Tek možete misliti kako su moji roditelji reagovali, poslužiću se trikovima najboljih marketinčkih agencija i nafilovati istinu te reći samo da je bilo jedno nezaboravno iskustvo i da sam ih upoznala u totalno novom svetlu i videla neke njihove strane za koje nisam znala da poseduju.

Radio life

“Muzika: ljubav ili opsesija?” – pitanje na koje ću, nadam se, zajedno sa vama kroz ovaj blog uspeti da nađem odgovor. Krenimo u ovu zajedničku muzičku avanturu, ja sam spremna, nadam se da ste i vi!