Od Diznija do svetske zvezde – Džastin Timberlejk

Svaka super zvezda ima svoje početke, ali mnogi se pitaju kako neko od Dizni zvezde postane svetsko ime? Odličan primer takvog uspona jeste upravo Džastin Timberlejk. Hajde da pogledamo njegov put do Holivuda.

Diznijev Miki Maus Klub

U periodu između 1993. i 1994. godine Džastin je bio deo postave Diznijevog Miki Maus Kluba za decu, zajedno sa budućim pop zvezdama Britni Spirs, Kristinom Agilerom i budućim kolegom iz NSYNC-a Džej Si Časezom.

Miki Maus Klub

NSYNC

NSYNC osnovan je 1995. godine, a karijeru je započeo 1996. godine u Evropi; Timberlejk i Časezom su bili dvojica vodećih vokala. 1998. godine grupa se istakla u Sjedinjenim Državama izdavanjem istoimenog debitantskog studijskog albuma, koji je prodat u 11 miliona primeraka i koji je obuhvatio singl “Tearin ‘Up My Heart”. Njihov drugi album No Strings Attached (2000) prodat je u 2,4 miliona primeraka tokom prve nedelje, na kom je bio njihov singl broj jedan, “It’s Gonna Be Me“. Treći album NSINC-a Celebrity (2001) je takođe bio finansijski uspešan. Drugi i treći studijski albumi grupe pokrenuli su pet najboljih singlova poput “Bye Bye Bye”, “Girlfriend” i “This I Promise You”. Po završetku Celebriti Tour-a, grupa je došla u stanku 2002. Tokom svog života, NSYNC je bio međunarodno poznat I postao je peti najprodavaniji dečački bend u istoriji. Porast njihove pojedinačne slave i opšti pad popularnosti dečačkih bendova doveli su do raspuštanja NSINC-a.

NSYNC

Solo karijera & film

Nakon raspuštanja NSYNC grupe ranih 2000-tih godina, Džastin se upustio u vode solo pevanja. Izbacio je više solo albuma koji su fenomenalno primljeni od strane njegovih fanova a odlučio je i da se upusti u Holivudske struje ka velikom platnu. Ima je tri veliki glavne uloge u Holivudskim blokbasterima In time“, “Social Network” i “Friends with Benefits”. Njegova karijera i dalje ide samo uzlaznom putanjom.

Džastin Timberlejk, 2019.

Džastinova karijera videla je mnoge uspone i padove, kako na privatnom sektoru tako i na profesionalnom, i možemo reći da se kladio kao kladioničari na online sportska kladionica i da mu se rizik isplatio.